19/7/13

Ερνέστος Μπαβάς




5 χρόνια μετά

Σήμερα συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη μέρα που εξαφανίστηκε ο Ερνέστος Μπαβάς. Κι εμείς καλούμαστε -όσοι τον γνωρίσαμε, τον αφουγκραστήκαμε και τον αγαπήσαμε στο βιαστικό πέρασμά του- να τον θυμηθούμε και να τιμήσουμε τη μνήμη του. 

Μαζί του επιστρέφουν κι οι άλλοι φίλοι της νιότης, ο Ζακ Μπελλαφόντε κι ο Σόκραμ, ο Άουα Ουάουα, ο Μίτζι, ο Σταύρος, ο Στελάρας, ο κυρ-Αλέκος, κι άλλοι, κι άλλοι - οι περισσότεροι εξ αυτών εξ ίσου χαμένοι και μακρινοί πια με τον Ερνέστο. Όλοι τους αγαπημένα φαντάσματα πλέον που έρχονται από άλλους χρόνους - πιο ανέμελους, πιο δοτικούς, πιο παθιασμένους. Τότε που στήναμε την μια ομάδα μετά την άλλη μέσα σε μια ξέφρενη αναζήτηση, πασχίζοντας να βρούμε ο ένας τον άλλον. Κι όλοι μαζί εκείνο που μας ένωνε.

Κι όμως: εμείς έχουμε ακόμη το χρόνο, κι αυτή είναι μάλλον η μεγάλη διαφορά μας με τα προσφιλή μας φαντάσματα. Κι είναι πια ώρα να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε ξανά νέους χρόνους, μαζί με τους ανθρώπους που ακόμα πορεύονται στο πλάι μας και μαζί με όσους θα προστεθούν από δω και πέρα.